Hyresgästinfo

Här har vi samlat information om ditt boende hos oss.

Välkommen som hyresgäst hos Nova Fastighetsförvaltning. Här följer lite information till dig som ny hyresgäst hos oss.

  • Lägenhetsnycklar kvitteras ut vid inflytt efter besiktning av din nya lägenhet.
  • Portkod till din fastighet kommer per post. Portkoden fungerar mellan kl. 07.00-22.00. Övrig tid används lägenhetsnyckel. Tänk på att inte lämna ut koden till andra och att dörrar till entrén och till allmänna utrymmen, såsom källarnedgång och tvättstuga, hålls stängda. Detta är viktigt för att förhindra inbrott samt att obehöriga tar sig in i fastigheten.
  • Kom ihåg att be ditt elbolag koppla på elen i lägenheten
  • Uppstår det fel i lägenheten eller om något behöver repareras felanmäls detta i formuläret på hemsidan. Se också rubriken Felanmälan på första sidan. Felanmälan sker på telefon (telefonsvarare): 011-10 13 52. Vid akuta fel utanför ordinarie kontorstid och på helger sker felanmälan på telefon 011-10 13 91. Detta nummer används endast vid akuta fel i din lägenhet som inte kan vänta tills nästa arbetsdag. Om du som hyresgäst ringer journummer för fel som trots allt inte är akuta kan du bli debiterad för jourutryckningen.
  • För vår allmänna trivselregler se rubriken Trivselregler under Hyresgästinfo. Här finns information om vad som gäller för sophantering, tvättstuga med mera.
  • Hemförsäkring
  • När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (https://skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).
  • Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.
  • Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Vi hoppas att du ska trivas i din nya lägenhet.